Over Dion

Dion Staring (Arnhem, 9 juni 1978) kwam pas op 18-jarige leeftijd via het fitnessen in aanraking met vechtsport. Al snel bleek hij een geboren free fighter te zijn: reeds na enkele wedstrijden schopte hij het tot Nederlands kampioen. Toen hij als 20-jarige aan de slag ging bij de Luchtmobiele Brigade, verdween het vechten naar het tweede plan. Echter niet voor lang, want de ring bleef trekken.

Als professioneel kooivechter knokte hij zich in het Verenigd Koninkrijk vervolgens in de kijker van Team Golden Glory. In 2012 maakte hij via Alistair Overeem de overstap naar de MMA-professionals van de Blackzillians in Miami. Na een succesvolle periode in Amerika keerde hij terug naar Nederland waar hij in training ging bij Mike’s Gym van Mike Passenier.

Zijn altijd noeste trainingsarbeid leidde tot grote successen. In 2011 werd hij Nederlands kampioen zwaargewicht WFCA. Bij diezelfde bond werd hij een jaar later tot wereldkampioen gekroond. In 2014 en 2015 werd Dion uitgeroepen tot wereldkampioen van de Kroatische organisatie FFC.

Mixed Martial Arts

MMA is hard op weg de grootste vechtsport ter wereld te worden. Bij de sport, met wortels in Griekenland, Japan en Brazilië, worden vechtsporten als Braziliaanse Jiu Jitsu, worstelen, karate, kickboksen, judo en boksen met elkaar gecombineerd. Bij MMA mag zowel staand als op de grond gevochten worden. Waar MMA-vechters in de beginjaren vooral gespecialiseerd waren in één sport, beheerst de huidige generatie meerdere stijlen; met name kickboksen, worstelen en Braziliaanse Jiu Jitsu.

Eén van de grootste misverstanden omtrent MMA is dat alles toegestaan zou zijn. Daar klopt natuurlijk helemaal niets van, want in dat geval zou het geen sport genoemd kunnen worden.

Een partij bestaat uit drie ronden van vijf minuten; kampioensgevechten uit vijf ronden. Partijen kunnen gewonnen worden door middel van Knock Out (KO), Technische Knock Out (TKO) op voorspraak van jury of ringarts, opgave door de tegenstander (Submission) of na jurybesluit (op punten).

Kickboksen

Over Kickboxing:

Kickboksen, een sport met een rijke geschiedenis die zijn oorsprong vindt in Japan en de Verenigde Staten, combineert de krachtige stoten van boksen met de elegante en krachtige trappen van karate en taekwondo. Het is een dynamische vechtsport die niet alleen fysieke kracht ontwikkelt, maar ook behendigheid, snelheid en mentale focus vereist. Kickboksen werd vooral bekend door de K1 waar Nederlandse vechters jaren lang de sport domineerde.

Over K-1:

K-1, opgericht in 1993 door Kazuyoshi Ishii, is een Japanse vechtsportorganisatie die verschillende technieken van onder andere thaiboksen, taekwondo, karate, kungfu en traditioneel boksen combineert. De “K” staat voor karate, kungfu en kickboksen, en het is bekend om zijn spannende gevechten en spectaculaire acties.

Gym:

Bij ons vind je een gemeenschap van gepassioneerde instructeurs en medestudenten die je zullen begeleiden en ondersteunen op je reis door deze opwindende vechtsporten. Of je nu op zoek bent naar een intensieve training, zelfverdediging wilt leren, of gewoon je fysieke conditie wilt verbeteren, wij bieden programma’s voor alle niveaus en doelen.

Onze faciliteiten:

Onze gym bied een veilige en inspirerende omgeving om je vaardigheden te ontwikkelen. Van ruime trainingsruimtes tot professionele uitrusting, wij zorgen ervoor dat je alles hebt wat je nodig hebt voor een effectieve en plezierige training.

Word lid van onze gym:

Sluit je vandaag nog aan bij Dion Staring’s Gym en ontdek de opwinding van deze dynamische vechtsporten. Neem contact met ons op voor meer informatie over lidmaatschappen, lessen en evenementen.

Kom langs voor een proefles en ervaar het zelf!

7345c80f-a63d-4e47-a7ae-f3769fc6e782

Pads

Bij Dion Staring’s Gym ben je ook voor pads aan het juiste adres. Het is een pittige training waarbij het er doorgaans erg fanatiek aan toe gaat. Tijdens bokszaktrainingen, geschikt voor zowel recreanten als gevorderde vechtsporters, werk je gedurende een uur met name aan je algehele fitheid, conditie en de versterking van je spieren. Pads training is dynamischer dan de bokszak trainingen. 

Je maakt vooral gebruik van technieken uit het kickboksen en Muay Thai (Thaiboksen). Omdat je die technieken uitsluitend op een bokszak toepast, is de kans op blessures of verwondingen nihil. Bijkomend voordeel? Na afloop van de training ben je helemaal vrij van stress. Die heb je volledig van je af geslagen en getrapt!

Bokszaktraining, kickboksen, grapplen of mma.

Kom langs voor een proefles.

 

Ma 

 

 

DI

 

 

Woe

 

19:00 Kickboksen

20:15  Grapplen

 

18:30 – 19:30.   Kickboksen

19:30 – 20:30.   Grapplen

 

19:00 – 20:00 Technisch Bokszak/Kickboksen

 

Don

 

 

 

Vrij

10:00 – 11:15    Zen boksen

18:30 – 19:30  Bokszaktraining

19:30 – 20:30  Mma 

 

18:30 – 19:30. Open mat 

Zon

  09:30 – 10:30  Techniek/bokszaktraining

 

 

 

 

Prijzen

Wat kost het?

 

Abonnement per maand.
1 uur per week € 32,50
2 uur per week € 40,-
Onbeperkt € 50,-
   

 

 

Abonnement per 3 maanden
2 uur per week € 110,-
Onbeperkt € 135,-
   

Losse les of 10 rittenkaart

10 rittenkaart

Losse les

€ 110,-

€ 20,-

Cash betalen is alleen mogelijk bij een abonnement per 3 maanden. Inschrijfgeld bedraagt eenmalig € 15.-

Foto’s

Een greep uit onze foto’s

Extra grapple training op de maandag om 20:15 

Vondellaan 121
6824 NC Arnhem
Nederland

dfstaring@gmail.com

     

    Homepage